Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

► Βαμμένα κόκκινα μαλλιά : Πώς να τα περιποιήστε !!!

Μιας και τον τελευταίο μήνα , ασχολούμαι πιο πολύ από το συνηθισμένο με τα μαλλιά μου , σκέφτηκα πως θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον ένα ποστ , στο οποίο να σας μιλάω για το πώς εγώ τα περιποιούμαι . Να σας πω ότι τα βάφω κόκκινα από τότε που ήμουν 15 χρονών , 3 χρόνια περίπου , επομένως ξέρω και τα καλά και τα κακά του να έχεις κόκκινα  βαμμένα  μαλλιά :Ρ 

 

Πιστεύω πως αρκετές από εσάς, θα συμφωνήσετε στο ότι είναι από τα πιο ωραία και εντυπωσιακά χρώματα , παρόλο που χρειάζεται αρκετή προσοχή ... Σαν χρώμα , ξεθωριάζει αρκετά γρήγορα , γι'αυτό και πολλές γυναίκες , επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν έντονη απόχρωση , αλλά πιο σκούρα , που να τείνει στα μελαχρινό .

Ποιά βαφή χρησιμοποιώ? 

Όσον αφορά τώρα την βαφή , εγώ αυτά τα 3 χρόνια , χρησιμοποιώ της Koleston , από την σειρά Red Specials ,  την 77/44 που είναι η πιο ανοιχτή απόχρωση . Είμαι πλήρως ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που δίνει , έχει αρκετά καλή διάρκεια , δεν ξεθωριάζει γρήγορα , επισης δεν μου έχει προκαλέσει κανέναν απολύτως ερεθισμό ( αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους , γι'αυτό εξάλλου πρέπει να γίνεται και το τεστ αλλεργικής αντίδρασης ) , και η τιμή της , κατ'εμέ, είναι αρκετά καλή για το αποτέλεσμα που μου δίνει ( 8 ευρώ ) .

Σαμπουάν μάσκες και λαδάκια : 

Προσωπικά , είναι λίγες οι φορές, που έχω χρησιμοποιήσει κάποιο σαμπουάν που να προορίζεται για βαμμένα μαλλιά ( παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά ) , και αυτό γιατί , υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τόνοι αποχρώσεων , ωστε ένα σαμπουάν σίγουρα δεν μπορεί να τους "βοηθάει " όλους. Το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες μαλλιών . 

Ωστόσο , προσωπικά με έχει βοηθήσει αρκετά πολύ η χρήση λαδιών . Χαρίζουν λάμψη , αποτρέπουν την ξηρότητα ( που σίγουρα θα υπάρξει άμα βάφετε τα μαλλιά σας ) , και τις περισσότερες φορές "κλειδώνουν" το χρώμα στα μαλλιά . 

Λούσιμο : 

Επειδή όπως είπα και πιο πριν , το κόκκινο σαν χρώμα ξεθωριάζει αρκετά εύκολα και γρήγορα , καλό θα ήταν να μην λούζεστε πολύ συχνά ( δεν λέω να φαίνεται το μαλλι μία ενιαία μάζα , αλλά ανα 3 μέρες θα ήταν το ιδανικό , χρησιμοποιώντας ένα ξηρό σαμπουάν στο ενδιάμεσο για παράδειγμα ) . 

Θερμότητα : 

Επίσης , η χρήση θερμότητας , εκτός του ότι καταστρέφει το μαλλί και δημιουργεί ψάλιδα, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ξεθωριάσει το χρώμα , καθώς η θερμότητα το "σκουριάζει" . Προτιμήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με τον φυσικό τρόπο ( αν είναι δυνατό να αποφύγετε ακόμα και το πιστολάκι ) .

Τέλος , για όσες από εσάς σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα , λάβετε υπ'όψιν σας ότι το κόκκινο "ποτίζει" μέσα στα μαλλιά , δηλαδή δεν είναι ένα χρώμα ( σαν τα καστανά) , που με το πέρασμα του χρόνου θα φεύγει .. ειδικά όσα κορίτσια ( συμπεριλαμβανομένου και εμού ) τα βάφουν χρόνια κόκκινα τα μαλλιά τους , θα έχουν παρατηρήσει ότι το χρώμα είναι "ποτισμένο" στα μαλλιά τους .

Ποιά προϊόντα χρησιμοποιώ εγώ ? 

  1. Sunsilk Co-Creations για έλεγχο της λιπαρότητας . 
  2. Pantene Pro-V Spray Conditioner για λεπτή τρίχα ( προσφέρει απειροελάχιστη λάμψη ) 
  3. AVON Advanced Techniques Dry Ends Serum For all Hair Types ( ουσιαστικά αυτό κάνει όλη την δουλειά :) 
Ελπίζω να βοήθησε το ποστ :) Οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε , ρωτήστε με κάτω στα σχόλια :D ♥



1 σχόλιο: